UA-54093899-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Tekenen in museum van Oudheden en museum Volkenkunde brengt je in contact met andere tijden en culturen. Stenen beelden, bronzen miniaturen, torso's, maskers, terracotta's, textiel en sieraden zullen je leidraad zijn. Vormen, kleuren en ideeën uit diverse tijden en culturen zijn je bron voor nieuwe composities. Oog in oog met de prachtige beelden in het museum ga je zelf aan de slag. Je ontdekt de geheimen van lichte en schaduw, de kracht van compositie, de magnifieke effecten van materiaal.

Er start weer een nieuwe Art class in september 2018. Nadere informatie volgt binnenkort.

Art class

Grieks Atelier 

Tekenen in de Museumzalen

In deze Art class laat je je inspireren door de mooiste beelden uit Griekenland. Beelden als de discuswerper of de wagenmenner van Delphi waren zo mooi dat replica's eeuwenlang in vele landen te zien waren. Je neemt plaats in Studio RMO waar je je eigen composities maakt.

We zullen ons daarnaast verdiepen in wonderlijke reliëfs uit de verdwenen stad Nineveh, een stad die ooit de grootste van de wereld was.  Je tekent reliëfs en sieraden met mensen en gevleugelde wezens.

 

Beginners en gevorderden

Tien bijeenkomsten

 

Tijd:

woensdagochtend 10.15-12.15 uur of:

woensdagmiddag 14.00-16.00 uur

 

Data:

24, 31  januari

7, 14 februari

7, 14, 21, 28 maart

4, 18 april 2018

 

kosten:

€ 120, voor tien bijeenkomsten, exclusief  entree voor het museum. Met een museumkaart gratis toegang tot het museum. Tijdens de looptijd van de tentoonstelling Nineveh geldt een eenmalige toeslag van €2,50,-.

Plaats:

Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28 Leiden

 

Inschrijven

© 2014. Arte del Disegno All Rights Reserved.