UA-54093899-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Het Mooie Westen,

mythen en symbolen in Egypte

 

Corina Zuiderduin

 

 

Met een voorwoord van Olaf Kaper,

hoogleraar Egyptologie Universiteit Leiden

 

Vormgeving:

Nina Kleingeld, Stikstofstudio

 

 

Nieuw boek over Egypte met een nieuwe visie Egyptische mythen en symbolen. Vanaf 15 februari 2019 verkrijgbaar. 

 

Het Mooie Westen

 

Het Mooie Westen is het stralende land achter de horizon. Egyptische mythen vertellen over de overweldigende schoonheid van dit gebied. Het is het land van de goden. Ook mensen konden tijdens hun leven in deze mooie hemelgebieden verblijven. Wat was hun geheim?

 

Godenbeelden

Egyptische godenbeelden zijn niet alleen mooi om naar te kijken. Er schuilt een wereld aan denkbeelden achter. Zij bestaan vaak uit wonderlijke godenbeelden, half mens en half dier.  Wat betekenen deze goden? Waren ze zomaar bedacht of verbergen ze een diepere wijsheid?

 

Nieuwe visie op Egyptisch wereldbeeld

Het boek Het Mooie Westen biedt een nieuwe visie op het wereldbeeld van de oude Egyptenaren. Aan de hand van de prachtige kunstwerken van Egypte worden mythen en symbolen stap voor stap ontsluierd. Ideeën over rechtvaardigheid, samenwerking en leven en dood passeren de revue. De Egyptische priesters die de kunstwerken bedachten, blijken een verrassend heldere kijk op het leven te hebben.

 

Het Mooie Westen, Mythen en symbolen in Egypte is vanaf 15 februari 2019 verkrijgbaar. ( €29,95,-, 336 pagina's, hard cover, 500 afbeeldingen).

© 2014. Arte del Disegno All Rights Reserved.