UA-54093899-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Tekenen in museum van Oudheden en museum Volkenkunde brengt je in contact met andere tijden en culturen. Stenen beelden, bronzen miniaturen, torso's, maskers, terracotta's textiel en sieraden zullen je leidraad zijn. Vormen, kleuren en ideeën uit diverse tijden en culturen zijn je inspiratiebron voor nieuwe composities. Oog in oog met de prachtige beelden in het museum ga je zelf aan de slag. Je ontdekt de geheimen van licht en schaduw, de kracht van compositie en de magnifieke effecten van materiaal.

Workshops 2014/2015

Carthago

impressies van een verdwenen stad

 

De mooiste beelden uit Carthago als inspiratiebron

Carthago was een van de grootste steden van het middellandse zeegebied. Naast Rome en Alexandrië floreerde het als handelsstad. Door vele interculturele contacten onderging het invloeden uit vele gebieden. Fenicische, Romeinse Hellenistische, Cyprische, Perzische en Egyptische stijlen zijn te herkennen in de terug gevonden kunstwerken uit de verdwenen stad. Daarnaast zijn er ook invloeden herkenbaar uit nog zuidelijkere gebieden van Afrika.

In de Workshop laat je je inspireren door de prachtige archeologische rijkdom uit Carthago, variërend van marmeren en bronzen sculpturen tot kleurrijke mozaïeken en sieraden.

 

Locatie: Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28 Leiden

 

Bekijk hieronder enkele beelden uit Carthago die je kunt tekenen.

 

© 2014. Arte del Disegno All Rights Reserved.