UA-54093899-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Workshop Perspectieftekenen

 

Zondag 12 april

Tijd:

10.30-12.30 uur

Locatie:

Museum Boerhaave, Lange St. Agnietenstraat 10, Leiden

 

Perspectief is  een boeiende illusie.  Je kunt spelen met perspectief. Je kunt iets groot of iets klein laten lijken of onmogelijke figuren ontwerpen. Je kunt mensen om de tuin leiden zoals de levensgrote perspectiefkamer in de tentoonstelling ‘IK ZIE, IK ZIE  in Museum Boerhaave laat zien. Je kunt perspectief ook gebruiken om je ideeën vorm te geven. Je kunt iets zo construeren dat anderen in een oogopslag zien wat je bedoelt.

 

Hoe geef je een idee weer in perspectief? In deze workshop leer je de basisregels van perspectief. In een paar lijnen vorm je een ruimtelijke kamer. Je gaat net als een binnenhuisarchitect aan de slag en ontwerpt je eigen interieur.


 

In de oudheid gebruikten mensen al perspectief. Ook toen maakten schilders en architecten gebruik van optische illusies. Tijdens de middelleeuwen verdween het gebruik van perspectief om in de renaissance weer terug te keren. In die tijd werd ontdekt hoe je perspectief kon construeren door middel van punten en lijnen. Vanaf dat moment pasten kunstenaars het perspectief steeds meer toe en werd tekenen meer gezien als wetenschap.

 

 

 

 

 

Terug

© 2014. Arte del Disegno All Rights Reserved.