Arte del Disegno betekent tekenkunst; de kunst van het tekenen. Tekenkunst heeft niet alleen betrekking op tekenen met grafiet ( potlood), maar omvat een heel scala aan materialen en technieken. Tekenen ligt aan de basis van alle beeldende kunsten. Tekenen is kijken. Je kijkt naar de vormen om je heen; hoe ze zijn opgebouwd, welke verhoudingen een vorm heeft en hoe de harmonie naar voren komt. Tekenkunst heeft ook te maken met het beeld dat je in je draagt. Elke tekening weerspiegelt iets van jezelf.

In de workshops en Art classes kom je op creatieve wijze in contact met vormen en ideeën uit diverse tijden en culturen. In de cursussen ga je zelf aan de slag en leer je ook meer over de achtergrond en de tijd waarin de kunstwerken zijn gemaakt.  

Elke Art class is verbonden met een tentoonstelling, een thema of een bepaalde cultuur. Daardoor zijn de lessen dynamisch, verrassend en steeds anders. De lessen  worden regelmatig vergezeld door een ArtVision met prachtige afbeeldingen waarin dieper wordt ingegaan op de kunstwerken en de achterliggende ideeën. 

© 2014. Arte del Disegno All Rights Reserved.