UA-54093899-1

Kunsteducatie op scholen

Arte del Disegno verzorgt ook tekenlessen op basisscholen. Elke serie bestaat uit vier lessen van ongeveer een uur.  De les wordt vooraf gegaan door een korte inleiding waarbij we enkele mooie en bijzondere kunstwerken uit Egypte of Griekenland zullen bekijken. We kijken zowel naar de vorm als naar de inhoud. Via een beamerpresentatie met afbeeldingen wordt een levendig beeld geschetst. Daarna wordt een aansluitende tekenopdracht gegeven. In overleg kan een van de lessen worden ingevuld met een bezoek aan een museum waarbij kinderen echte beelden kunnen tekenen. De lessen zijn geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Er kan een keuze worden gemaakt uit de volgende onderwerpen:

- Egyptisch Ontwerpen

- Grieks Tekenen

Egyptisch Ontwerpen op School  Impressies 

Egyptisch Ontwerpen

Een boeiende serie met mooie lijnen en bijzondere dieren.

Een serie van vier lessen waarin je ontwerpt zoals de Egyptenaren. De Egyptenaren waren meesters in ontwerpen. Ze stemden elk vlak en elke lijn precies op elkaar af. Ze tekenden en schreven op een speciale manier, want ook de letters van de Egyptenaren zijn tekeningetjes. De vormen en dieren in hun ontwerpen kozen ze niet zomaar, maar ze betekenen ook iets.

Grieks Tekenen

Een serie over mooie vormen en balans in de natuur

Volgens de oude Grieken is alles in de natuur heel mooi in balans met elkaar. Dat kun je zien aan de vormen van je lichaam en ook bij dieren en planten. Griekse beeldhouwers maakten beelden van goden en mensen dan ook mooi en harmonieus. In deze serie kijk je naar de vormen van je lichaam en de vormen in de natuur. Je vergelijkt de grootte van je hand ten opzichte van je arm en de grootte van je vingers ten opzichte van je hand. Je kijkt naar de structuur van bomen en sterren en natuurlijk ook naar de Griekse beelden.

© 2014. Arte del Disegno All Rights Reserved.